Hulp bij informatie formulier voor offerte

Hulp bij informatie formulier voor offerte

Om een goed advies en bijpassende offerte te kunnen geven hebben wij veel informatie van u nodig. Helaas is het voor ons niet meer mogelijk om iedereen persoonlijk te bezoeken voor een schouw. Daarom doen wij dat nu met dit informatie verzoek en doen wij de schouw pas nadat er overeenstemming is bereikt.

Deze pagina geeft u een overzicht van de informatie die wij graag aangeleverd krijgen. Het lijkt misschien wat veel, maar zonder een volledig beeld besteden wij onze tijd graag aan iemand die wel de moeite neemt om ons te informeren. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld (zie onze Privacy verklaring) en alleen gebruikt voor het samenstellen van een advies met offerte.

  1. Graag ontvangen wij uw volledige adresgegevens plus telefoonnummer. Dit is belangrijk omdat bij acceptatie van een offerte er eerst een schouw ter plaatse uitgevoerd moet worden. Een schouw is overigens geheel kosteloos.
  2. Kunt u de volgende gegevens aanleveren:
    1. Afgenomen / gekochte energie per jaar in kWh
    2. Teruggeleverde / verkochte energie per jaar in kWh
      Beide gegevens kunt u terugvinden op de jaarafrekening van de energie leverancier. U kunt deze ook als bijlage meesturen.
    3. Omvang van de PV installatie (aantal panelen x Wp, of omvormer omvang, of jaaroverzicht met geproduceerde kWh uit de app van de omvormer)
    4. Merk en type omvormer, eventueel ook string gegevens zoals merk/type en aantal zonnepanelen. Dit laatste is vooral relevant als u een MPPT oplossing wenst of een vervanging voor een veroudere omvormer.
    5. Aansluitwaarde van de woning, bijvoorbeeld 3x25A, terug te vinden op de jaarrekening van de energie leverancier.
    6. Type verwarming van de woning (warmtepomp, infrarood, cv, enz.), idem voor warmwater
    7. Welke bijzondere verbruikers zijn er? Denk aan laadpaal, jacuzzi, zwembad, terrasverwarming, aquarium, enz.
    8. Zijn er bijzondere verbruikers die ook in een noodstroom opgenomen moeten worden?
  3. Welke functies verwacht u van de thuisbatterij installatie?
  4. Is er een geschikte plaats in huis voor plaatsing van de installatie? Denk aan garage, bijkeuken, kelder, tuinhuis, schuur. Géén zolder! Relevant is of de ruimte geventileerd kan worden en hoe geluid kan doordringen in woon/slaapvertrekken. Kijk in de leaflet rechts op deze pagina voor afmetingen.
  5. Zijn er veiligheidsmaatregelen getroffen in die ruimte? Denk aan brand/rook/hitte melders, blusinstallatie, enz. Indien het een kelder betreft, is er waterschade geweest?
  6. Er moeten kabels getrokken worden tussen deze ruimte en de meterkast. Heeft u een idee over een eventueel traject? Kruipruimte, langs de muur, over plafond, graafwerk e.d. Bent u in staat om zelf de kabels te trekken/leggen? Uiteraard leveren wij de specificaties en eventueel ook de kabels.
  7. Graag ontvangen wij foto’s van de volgende onderdelen:
    1. Meterkast, overzichtfoto
    2. Meterkast, details
    3. Ruimte voor de installatie
    4. Kabel traject

U kunt de beschrijving van alle informatie uiteraard ook in een document verwerken en deze als bijlage toesturen.

U kunt maximaal 5 bijlagen meesturen. Het kan zijn dat wij later nog aanvullend foto materiaal vragen, vooral van de meterkast.

Bedankt voor de moeite!

    • Related Articles

    • BTW teruggave voor thuisbatterijen

      Onder sommige omstandigheden is het mogelijk om de betaalde BTW over de aanschaf van een thuisbatterij terug te vragen. Dit is een administratief proces dat voor jou geregeld kan worden door De Centrale. Hetslimmehuis heeft een ...
    • Aanmelden thuisbatterij bij www.energieleveren.nl

      De netbeheerders zorgen voor een goed werkend energienet. Het is nodig dat zij weten waar energie gebruikt en terug geleverd wordt, zodat zij pieken op het net zoveel als mogelijk kunnen voorkomen. Pieken kunnen namelijk storingen veroorzaken. Als ...
    • Handleiding energieopslag in een slimme thuisbatterij

      Handleiding energieopslag in een slimme thuisbatterij Voorwoord Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van uw eigen kleine “energie centrale” van Hetslimmehuis. U heeft nu uw eigen energie opslag systeem dat zonne-energie opslaat zodat deze later ...
    • Meten is weten

      Inleiding Van een klant ontvingen wij een aantal vragen over het verbruik van energie. Nou krijgen wij wel vaker vragen over energieverbruik dus leek het ons een goed idee dit eens wat verder uit te werken. Eerst maar eens de vragen: Hoeveel van de ...
    • Help! Dynamic ESS doet niks

      Het is een opmerking of een vraag die wij vaak krijgen: Dynamic ESS doet niets of energie van de zonnepanelen wordt niet in de batterijen opgeslagen. In dit artikel leggen wij uit waarom dat soms zo is. Dynamic ESS is ontwikkeld met het oog op zo ...